Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svart nr 1

att gå till kyrkogården textilgatan fram
tegel är som s.t Sigfrids drake och
jag skall gräva ner kniven vid
tolvslaget och rista in åttans tecken
och det finns fall
magiskt vatten för senare

Aska dyker upp med två troll som
vid vättervattens inlopps goda minne
ser spöken överallt
och det brinner hår vid hennes rötter
Picasso ligger begravd i dess sluttning

textilfabrikör Eriksson
han var en vänlig man
man kan efter hans död vila
sina ben på hans kropp
precis vid Elsa Bältros
där pioner och daldockor delar grönt fett

mellanrummet mellan hud och hud
trappan med stenen och stanna upp och glo
gör skor av ditt hår och vatten av dina ögon
någonstans en estrad av uppgrävda kroppar
myggor mellan våra lår det luktar döda grodyngel
och vatten




Fri vers av objekt3
Läst 668 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-01-06 05:41



Bookmark and Share


  H.C.B
WOW!!!!!!!! Jag använder mkt sällan !-tecken, men denna dikt kräver det. Fy satan vad bra! Shit! Denna älskar jag. Kommer läsa den flera gånger! Bokmärke
2018-04-11

  i af apa
jävla bra!
2015-12-22

  SatansSon VIP
JA DU ÄR BEGÅVAD.
2013-01-18

  zallander
vad ska man säga.

fyrverkeri
2013-01-10

  S.A.I. Steve Lando
extrapoints för Elsa Bältros
2013-01-08

    ej medlem längre
Det är vimsigt och fräscht, ja vasst på något vis.
2013-01-06

  mikael ejdemyr VIP
kanon
2013-01-06

  Nanna X
du är som ett hällregn med smakligt groteska symboler. f ö instämmer jag i Rojas kommentar nedan.
2013-01-06

  TrollTörnTrappan VIP
Mystiskt är det hur man kan knalla fram över "de döda", kanske rentav en smula komiskt i tredje stycket, och huru materieformerna må blanda sig likt lyrik smått monstruöst...
2013-01-06

    ej medlem längre
Förstod knappt hälften av all symbolism, men läste och läste eftersom rytmen i dikten var så god, orden vackra och mättade av stora och oförklariga ting, för denna läsaren åtminståne,
vacker poesi

2013-01-06
  > Nästa text
< Föregående

objekt3
objekt3