Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt av Ingemar Andersson december 2012–januari 2013


Namnlösa nätter

Vi lever våra liv tredimensionellt
Fyrdimensionellt
om tiden räknas in
Ändå är alfabetet endimensionellt.

Gud är treenig
Men inte Djävulen.

Vi sover våra timmar
under nätter utan namn
Mörker sägs vara avsaknad av ljus
Därför kan natten enbart beskrivas
via det ljus som kommit före
och det ljus som följer efter.

Ändå känner den som är vaken
en stark närvaro
i den natt
vars nu saknar namn.




Fri vers (Fri form) av Ingemar Andersson Katrineholm
Läst 307 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-01-06 13:17



Bookmark and Share


  Feminaz
Mycket intressant och poetisk tanke du skriver:- Därför kan natten endast beskrivas via det ljus som kommit före och det ljus som följer efter...
2017-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Ingemar Andersson Katrineholm
Ingemar Andersson Katrineholm