Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För hundra kronor i månaden


kan du hjälpa något föräldralöst barn i Afrika

För hundra kronor får du två paket cigaretter

För dryga hundra kronor kan du se en film på bio

Om du sitter fast på en öde ö har du ingen större nytta

med en hundra lapp

Inte mer än att du kan elda med den när natten kommer

eller att använda den en gång

när du behöver göra stort

För med hundra kronor i månaden kan du tyvärr inte

hjälpa någon hemlös i vårat eget land

då de inte existerar

Utanförskap

Konstigt

För man stöter ju på hemlösa lite varstans inne i stan

Men det finns visst ingen organisation som man kan

skänka pengar till för de hemlösa

i vårat eget land

Konstigt

Konstigt att vi inte sopar rent på våran egen bakgata först

innan vi börjar sopa rent på många andra

länders bakgator

Och jag som fick för mig att vi redan skänker

bistånds pengar på skatten

För hur många hundralappar av mina surt arbetade slantar

i månaden vill de ha egentligen

alla dessa tiggarorganisationer på Tv

För de är visst några stycken

Så det verkar vara big bussnies idag att hålla på med

lagligt tiggeri

Blivit till en fluga

Så kanske man ska starta sig en egen tiggarorganisation

för de hemlösa och utslagna

i vårat eget land

Undrar om det är någon som är villig att skänka dem något

så att de åtminstone kan få en bädd

och tak över huvudet

Undrar om det finns någon empati för våra egna

utslagna medborgare

i huvudtaget i det här lilla landet, Sverige

Lilla landet Sverige som vill rädda hela världen

utanför Sverige..

Ken Cassel
6/1-2013




Fri vers av Ken Cassel
Läst 131 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-01-06 22:49



Bookmark and Share


  Sofhia Wirström
tycker mycket om dessa rader
tänk vad vi kan hjälpas åt
med små medel
2013-01-07

  anits VIP
Tycker mycket om dina tankar, det finns
mycket att göra för dom som är utanför
i vårt land
2013-01-07

    ej medlem längre
Gillar tanken om en gala for de hemlosa i Sverige !!
Varfor har ingen kommit pa det? Du far starta en, det finns faktiskt behov, aven om de har tillgang till rent vatten, sa ar det svart for manga i Sverige.
2013-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel