Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den käraste målning, är den med flest funna detaljer

läs nu noggrant
om en del av mig
i små detaljer


se en del av mig i broderierna på min tröja och formen på mina skor
i ljusen, städningen och matlagningen, söder i mitt hjärta, där jag bor
se en del av mig i tonerna och entusiasmen i mitt skratt
i ordvalen, stoltheten och humöret i en debatt

se en del av mig i hastigheten och stilen i sättet jag går
i hållningen och personligheten i sättet jag står
se en del av mig i min reaktion när regnet börjar dugga
se en del av mig i formen och närvaron av min skugga


se en del av mig i beslutstiden, i bakelsens färg eller uthålligheten på ett café
se en del av mig som en underkategori, inte en anledning, till ett misslyckande eller en succé
se en del av mig, som karaktären i halsbandet på min hals
se en del av mig som dansstegen, nervositeten eller klänningen i en vals


se en del av mig i mitt sätt att uttrycka, i dramatiken av allt jag tecknar och målar
i mimiken, rörelserna, kroppsspråket och varenda litet jag utstrålar
se en del av mig i låttexten, djupet och melodin i min musik
i mina olika, egna sätt att koppla tragik till komik

känn en del av mig i styrkan av mina kramar, i värmen jag förlitar
känn en del av mig i mitt sätt att kyssa, känn hela mig i småbitar

läs om mig mellan raderna hela boken ut
läs ett stycke av varje kapitels slut

se mig i små detaljer, i mönster, som någon särskild
inte motivet, syftet eller allt det hela på en bild
skriv en analys om varenda karaktär inom mig
inte en recension om silhuetten framför dig

se en del av mig, i det som speglas i min iris.




Fri vers av Nickie
Läst 201 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-01-07 01:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nickie
Nickie