Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inevitable

-konstnärssjälar flyger om varandra
in i varandra och efter varandra
himlen är alltid mörk fast leken vänder aldrig
vilda stormar kan inte dra dem isär-

i en kraftlös dragkamp
under en sorglustig strid-
knöt ni ert band
vid stängslet
runt mitt hjärtas torn

inga hjärtslag var förgäves
men nog var dom smärtande

inga tankebanor vilseledde
men nog såg jag skepnaden av er

glimta i varenda öga

speglas på vågorna i varenda kaffekopp

skymta i färgerna av vareviga penseldrag

framträda bakom vartenda gathörn

formas i varenda rökmoln

nog kan ni slita
snubbla och förarga
hur mycket ni vill
genuina band är obrytbara


nog förstummar ni mig än
likt ingen annan
ni har ett fint sätt


nog skulle jag vara skuldsatt ned i graven
om jag kunde klä framtiden
lika vacker som denna dag

denna dag

-svävar jag, i extas
flämtande, i svindlande höjd-
fäster jag bandet
på taket
av mitt hjärtas torn




Bunden vers av Nickie
Läst 180 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-12-01 22:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nickie
Nickie