Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Desperado

schackspelandets komplexa reflektioner
diskreta iakttagelser, bultande hopp, dova toner
stumma tankar, tvistiga blickar,domnat minspel
vitt på svart, vinna,förlora,nackdel, fördel


likt stjärnorna i någons stirrande blickfång
flyttar vi oss, känner rädsla, känner tvång
blundar denne skiner vi upp
katt och råtta-leken, nonstop


vi staplar på oss mängder av hemligheter
mer än vad vi klarar av, känner till, vi är då inga profeter
vi är trångsynta, insnöade, i vår feghets mask
vi skapar ändå ingen mytologi, håller ingen pandoras ask

skåda varenda åskhimmel som klarblå och molnfri
upplev varenda doft, läte och känsla i en harmoni
tyd varenda nyhetsartikel som om det vore poesi
rör er fritt efter er intuition, bryt igenom, sprudla av energi
styr inga steg efter självmoral och hinder, var ni, var fri


lev dansande, flygande, expressivt
lev positivt, spela lekfullt, tänk passivt
lev i följsamhet, lev i rofylld hopplöshet
lev i kravlöshet, lev i njutsam tomhet

upphör långsamt, rasa samman, sluta fungera
lasta av allt överflöd, reparera och formera

släpp schackpjäserna
kasta tärning
riskera




Bunden vers av Nickie
Läst 193 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-12-01 22:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nickie
Nickie