Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tiden går

Över en gravsten står en man i mörk dress med ett paraply i handen. Ena manschetten lyser vit mot handen. Ryggen är rak och hållningen lätt. Runt om platsen står resliga träd, kastanjer längs med en stengärdsgård som bryts av med en granhäck ett stycke ner.
På stenen i marmor står inskriptionen i gyllene bokstäver. Regnet strilar ner i bladen bland buskar och träd. Droppar faller mot skuldra. Gräsmattan ligger våt.
I gångarna står redskap upp mot träd. En tunna för löv nere vid stenbygget, det för kistan innan gravsättning. Till höger står församlingshuset och bakom honom den stora vita kyrkan med spiran i tornet.
Det var länge sedan han var här och tankarna vandrar.




Prosa av hansensson
Läst 200 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-01-09 01:54



Bookmark and Share


  agneta pichler

som om jag vore där..

applåder i massor


2013-01-10

  Blåbärskaj
Dagens betraktelse. Du är uppmärksam.
2013-01-09

    ej medlem längre
Du förundrar mig. Stillsamhet, reflektion. Tack.
2013-01-09

    ej medlem längre
så varsamt du skriver om det sköra. med en sådan respekt, en kärleksfull tystnad. du ger mig en stark känsla, inte tanke, av vördnad. jag älskar det. tack.
2013-01-09

  kerstin skriver VIP
- betraktan
2013-01-09

  kerstin skriver VIP
en stilla vetraktan och även om det finns ett vemod över bilden så känns den lugn och harmonisk, värdig.
2013-01-09

  SatansSon VIP
Ser ut som en teckning eller m,ålning. har kollat dig. Lägg ut din konst på poeter.se . Vore kul för många här..
2013-01-09
  > Nästa text
< Föregående

hansensson
hansensson