Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Naturen speglar bilden av livet, kraften, förnyelsen. Om vi är där lite oftare når vi kärnan i oss och då har vi mer att ge varann.


I en stilla glänta

I en stilla glänta bortom all trafik, väntar trädens tunga våtbeklädda blad på ljusets kraft o vindens smekning. Kanske kan även solen komma o värma trädens kalla snöbeklädda rötter. Idag är en ny dag, men ändå gammal, så här har det alltid varit....här. När jag så sitter där i gläntan på en mossig kargad sten o väntar på ljuset o värmen blir man lite av ett med naturen. Vi har samma längtan, Vi vill ha samma kraft, Vi vill skapa möjligheter, Vi vill växa i nuet, Vi vill sträcka på oss...här ä jag, Vi vill visa att alla kan. Ett gammalt träd utan grenar, blundar för nuet, allt är över sånär som en liten kvist nära toppen. Den sista livsglöden, den sista utposten, men hoppet lever i tron på frö från grenen. En dag står här åter ett nytt kraftfullt träd, om allt får va så här i nuet och alltid. Jag bär morgonens energi vidare i mina dagliga dialoger alla skall få sina möjligheter.




Fri vers (Fri form) av Ole Sunnerfjell
Läst 211 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-01-09 09:08



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Fina tankar...naturen betyder mycket...
2013-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Ole Sunnerfjell
Ole Sunnerfjell