Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varm på olika sätt, bara tempen eller också själen


Var finns värmen?

...Andas lugnt,

.....tänk på en varm sommardag,

.....i sockor framför en öppen spis,

.....bastun trycker ut kylan ur kroppen,

.....under ett parasoll i ditt semesterparadis,

..men

..men tänk på;

värmen av din älskades kram,
sängvärmens förseglande täcke,
kyssen som strålar in i hjärtat,
de varma orden som tänder lusten,
närhetens känsla som förseglar själen,
allt som för oss båda in i temperaturens mitt,
in i det innersta av kärlekens vulkan,
dit ingen mer än vi kan nå......

Detta är värmens källa....
.......men källan
måste få energi,
måste få näring,
måste försegla trohet,
ärlighet,
för att leva,
för att ge,
för att finnas,

gåtans klarhet,
mellan två,
brukar man säga vara;
älska, glömma o förlåta,
.....men
ingen garanti,
för sår kan blöda,
cirkulationen kan stanna,
kylan tar över......

...ilska, svek, ledsamhet.....
istidens kyla kan förseglar din kropp.....och själ,
var det ödet,
eller jag,
kanske stundens blindhet.......

 




Fri vers (Fri form) av Ole Sunnerfjell
Läst 441 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-01-22 15:31



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Många tänkvärda ord...fint...
2016-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Ole Sunnerfjell
Ole Sunnerfjell