Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hundra sjuttio miljarder stjärnor och planeter


ska det visst finnas inom våran galax

Inom våran vintergata

Och sjutton procent av dem ska visst ha samma storlek

som våran egen jord

med möjlighet till vatten och liv

Sjutton miljarder planeter och stjärnor

Inte så lite det inte

Som kornen på en liten mindre sandstrand

Så det är ju helt fantastiskt om det nu bara vore

helt sant

då det bara måste finnas liv därute

då vi inte är helt ensamma

För trots alla sorger och besvär man får igenom livet

så är det ju riktigt härligt att leva, tycker jag

Livet är en gåva vill jag lova

För utan att haft våra liv så har vi ju inga andra liv

att jämföra oss med

då vi till största sannolikhet aldrig mer kommer

att få ett nytt sådant..


Hundra sjuttio miljarder stjärnor och planeter

inom våran egen galax, mina vänner

Inte så dåligt!

Ken Cassel
9/1-2013




Fri vers av Ken Cassel
Läst 173 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-01-09 20:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Nja möjligheten till liv hänger väl inte på storleken... men det ska vara rätt avstånd, rätt temperatur ja mycket ska klaffa... kanske är vi bara ett experiment, något större finns därute som vi inte har förmågan se vidden utav...
2013-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel