Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det hände en natt

En natt, när jag hade lagt mig sent;

eller vi hade lagt oss: kattan på
sin kudde brevid min,

stängt ögonen för att somna, sova,
låg där och väntade,
rätt länge;

kände jag att kattan tittade på mig,
trots mina slutna ögon; ja,
stirrade på mig-

öppnade mina ögon- såg att det
var ljust i sovrummet:

jag hade glömt släcka lampan och
kattan tyckte väl, att det börjar
gå litet väl långt med snurrigheten;

så jag sade till henne: " Kom ihåg,
det var första gången det hände,

och en gång är ingen gång-

nu släcker vi, och glömmer allt. "






Prosa av Tarantaran
Läst 172 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-01-12 12:19



Bookmark and Share


  Änglaögon
Mysigt med nån som håller reda på en:)
2013-01-12

  ResenärGenomLivet VIP
Så mysigt...jag ler stort...
2013-01-12

  Lars Hedlin
TAck för en fin text!
2013-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran