Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skulle vara intressant att höra tolkningar och reaktioner...


DÖDFÖDD


befinner mig i en trädgård
med prunkande växter
och egensinniga buskar

små foster hänger inlindade i
livmodersvärta och strängar

mitt incestuösa
betraktar mina tafatta försök

sänks ner i kryptan
där fukten vilar, väntar

i burarna, illvilliga blickar

ensamheten projiceras
och blir till en tystnad

glider sakta åter ner i fostervattnet

stillheten binder mig vid moderkakan
och strängen förs ner i mitt undermedvetna
och tvingar fram blodskammen, såret

låter ögonen vila i det mörka

öppnar munnen
och släpper in vattnet

blodet

strängen slingrar sig runt
tar ett fast tag
och stryper mig

i samma ögonblick
som jag drunknar

i mitt eget blod







Fri vers av Daybreaker
Läst 297 gånger
Publicerad 2006-02-19 14:08



Bookmark and Share


    Mattias Karlsson
Min första tanke är att du sett Matrix.
"Mitt incestuösa" - mitt incestuösa vaddå?
Jag tycker att de sju sista raderna inte tillför någonting. Diktjaget har redan dött när det öppnar munnen, det förstår en tolkande läsare, och jag tycker att du kan utgå från att din publik är intelligent. Det där med att diktjaget också stryps är ovidkommande tycker jag, det räcker med att veta att jaget dör.
Men jag gillar Matrix och jag gillar mysticism (dikten är som en dröm). Bra.
2006-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Daybreaker
Daybreaker