Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
lördagmorgon ångest.


Mellan dropparna i glaset

hon åker ut till ställen utanför stan ibland
i tron om att hon ska hitta livet gömt
mellan stenarna i gatan där alla bortglömda
förortsbarn sliter sina skor varje dag ihopp om att komma bort

och hon får sällskap på bussen för alla hennes
vänner är också påväg bort för att hitta det
de letar efter men som egentligen inte finns

för istället för att leta på rätt ställe letar
dem i flaskorna glasen och burkarna
för något i dagens samhälle får dem att tro
att lösningen på alla problem finns mellan
de osynliga dropparna eller i röken som försvinner bort

när allting egentligen bara är en väntan
på att ta sista bussen hem igen för att äntligen
få sova sin skönhetssömn som ändå alltid
slutar i uppvaknandets ångest




Fri vers av mineralhjarta
Läst 404 gånger
Publicerad 2006-02-19 19:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mineralhjarta
mineralhjarta