Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
gammal,


När livet går från grönt till beiget

och den gröna soffan har blivit utbytt
mot två nya beiga hårda saker och väggarna
är inte längre knallgröna utan något försök
till vit och soffbordet är det någon som målat över

men egentligen är det inte det som stör henne
det gör egentligen inget att den gröna soffan
var så mycket skönare och att bordet var
snyggare som brunt utan det handlar om
att vännerna inte längre sitter där brevid henne

för slutet som alla visste skulle komma
har kommit nu det smög sig på utan att
någon märkte det och nu sitter det där
brevid henne som ett stort svart hål

ett ingenting där det förut satt åtta stycken
bästa vänner som betydde allt
och egentligen finns de fortfarande kvar i
hennes liv men inte längre som ett

(och det är dags för någon annan att skapa nya minnen
i den rökiga källarlokalen som en gång var deras hem)




Fri vers av mineralhjarta
Läst 438 gånger
Publicerad 2006-10-08 20:20



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det här var en väldigt intressant och inspirerande dikt att läsa. Färgerna ger liv åt tankarna.
2006-10-08
  > Nästa text
< Föregående

mineralhjarta
mineralhjarta