Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrivet på ett tåg, baserad på en sann historia.


Solhyllning


från tankebanorna på ett spårbundet moln
ekar dånet i mil
dess blixtar spränger fram i 193 km/tim
hörde du när de slog ner?
dess molnlungor andetag som bultar
Känner du deras iver?

Himmelen lägger ut sig som en fjärran tillflyktsort
där bakom horisonten väntar nästa glädjeåk
dess varma omfamning känns sällsynt nära i den kalla natthimmel
du föddes ur

Du, som steg ned från stjärnorna
bara för att tända nya på Jorden

Elden du andas färdas snabbare än ljus och mörker
den korsar hav och försätter dem i ljus lycka

Den färdas genom snö och berg, och fyller dem med liv

Den färdas genom stora städer, och lockar ut varelserna som lever där ur sina höghus och villor

Den rusar genom kolossala skogar och sjunger locksånger åt alla djuren

Den svävar hem till mig och väntar stilla på mitt nattduksbord
och kysser mig lätt på ögonlocken när jag sömnigt och yrt letar efter orken




Fri vers (Modernistisk dikt) av Max Lindqvist
Läst 294 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-01-17 00:41



Bookmark and Share


    tehdog
Vilket abrupt slut
2013-01-22

  SatansSon VIP
Riktigt bra eld och bra dikt.
2013-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Max Lindqvist
Max Lindqvist