Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Döden lurar på en precis överallt


Ständigt övervakandes

Och den kan slå till när som helst

Precis som ens öde, antar jag

För jag vet att det finns de människor som har cyklat

ihjäl sig

Ramlat och knäckt nacken och så vidare

Men det kan väl inte kännas så stolt när det står

på ens gravsten

Han cyklade ihjäl sig endast trettio år gammal

Eller som på min morfars

All ära till hans minne

Världens snällaste morfar

Folke Domeij som satt på toaletten på landet

och klämde så hårt

att han fick en blodpropp i hjärnan och dog på fläcken

Endast femtiosju år gammal

Vilket jag sedan dess är mycket noga med att inte göra

på toaletten när jag sitter där

Ska jag klämma så får det allt bli när jag koncentrerar mig

med magen

Magmusklerna

Och med det här vill jag komma fram till att döden

lurar på en precis överallt

Så var rädda om er och se er för...

Ken Cassel
18/1-2013




Fri vers av Ken Cassel
Läst 121 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-01-18 12:05



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Oj. Där ser man hur det kan gå.
2013-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel