Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jämställdhet är en sällsynthet


i Saud Arabien

Ingen lek

Kvinnoförtryck av första graden

För där är kvinnorna verkligen hårt hållna

Måste ha med sig sin man eller någon manlig släkting

för att få köra bil

Måste ha ifrån sin man eller någon manlig släkting ett

godkännande för att få jobba eller ens

kunna öppna eget

Så i detta annars så rika och moderna samhälle

kan de inte ha

så speciellt stort förtroende för sina kvinnor

Inget förtroende alls skulle jag vilja påstå

För helt omyndigförklarade är de allihopa

Dum förklarade

Så själv kan jag tänka mig att det finns många kvinnor

i Saud Arabien som drömmer om

att kunna fly ifrån sina utsatta situationer till Europa ...

Ken Cassel
20/1-2013




Fri vers av Ken Cassel
Läst 139 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-01-20 16:01



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Man har svårt att förstå hur det kan vara så...
2013-01-20

    ej medlem längre
men dom verkar väldigt överens med USA i övrigt tycker jag. inte för att jag tror att USA har så speciellt stort förtroende för sina kvinnor...jag menar, Hillary Clinton. hallå.
2013-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel