Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min första guidning med min närmsta granne.


Världens bästa vän


Jag har försökt att hitta en vän på långt håll

men om jag har hittat någon vän så har

jag alltid blivit utnyttjad och sårad på

många olika tänkbara sätt


En dag träffade jag min kära granne

på gården och samma dag i affären


Ett par dagar senare ringde jag på

hennes dörr och ville att hon skulle

komma och ta en kopp kaffe hos mig

och det ville hon och glad blev jag


Jag guiade runt lite i mitt hem och

berättade om mina tavlor och mina

tolv år i Sveriges Television i Stockholm


"Jutti språka på svenska" med

Anita och Niihku för barn

och Finska halvtimmen. Dikter sagor

och berättelser och mångsidig

barnkonst samt en kattfilm

med manus MaRit och

handarbetsfilm med musik


visade mitt Elvis hemma museum

och min smycketillverkning och

årliga utställningar av konst

och läste några dikter


Det var en fantastisk stund med Bibbi

och tala om världens bästa vän så

vill inte orden räcka till


Idag delar vi glädje och sorg

dagar tillsammans och

skriver små vänskapsbrev

i postlådan till varandra dagligen


Hon hjälper mig med mina dikter

och berättelser på datan


Hon är en fantastisk människa

som man bara kan drömma om


Men hon finns på riktigt i mitt liv

och så nära två steg ifrån min dörr


Där finns den underbaraste människan i hela världen

och det är min käraste vän Bibbi och vi trivs ihop

Tack för din vänskap Bibbi!




Övriga genrer av MaRit MaRitza LöfRoos
Läst 361 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-01-23 13:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så underbart att ha fått en sådan vän!
2013-01-30

  M M Mannheim VIP
Skönt att du har en vän som Bibbi! Hon är skrivarvän till mig.
2013-01-29

  ResenärGenomLivet VIP
Underbart att du har en sådan riktig vän...
2013-01-29

    ej medlem längre
yeaha! :)

Bibbi har varit till stor hjälp för mig med.

Så härlig text att läsa
2013-01-25

  Lynx63 VIP
Fint skrivet om BIBBI.

Du säger det man själv känner
För mellan alla rader hon skriver
Pulserar värmen fram
KRAM till er båda :)
2013-01-24

  Ljusletaren
Känner bara "tryggheten" Bibi från denna poetsida och det säger inte lite *ler* Hon är en vän som jag också tycker mycket om :-)
Så bra att ni har funnit varandra och lycka till med den fina bekantskapen!
/kram
2013-01-24

  anits VIP
Så fint skrivet om er vänskap
den berör och gör mig glad
att ni funnit varandra
2013-01-24

  Bibbi VIP
Underbara MaRit!

Så glad Du gör mig.

Detta tillstånd är i sanning ömsesidigt.

Jag är rörd till tårar.

Varmaste tack!
2013-01-23

    jaybird
En underbar historia om vänskap. Och hur vi kan hjälpa varandra.
Varmt och lustfyllt beskrivet.
Tack för att du delar med dig av detta fina.
2013-01-23
  > Nästa text
< Föregående

MaRit MaRitza LöfRoos
MaRit MaRitza LöfRoos