Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag tar mig till den djupa och gröna djungeln


på Papaya Nya Guinea

för att fotografera paradisfåglar

men då jag av en slump istället råkar att stöta på

en helt isolerad indian stam

En helt isolerad indian stam helt okänd för den

civiliserade människan

Och då jag bara tar fram en spegel som jag har med mig

och ger till dem

då de kan se sig själva för första gången i ansiktena

så ville ingen av dem tro på att det var sant

Men sant var det

Och efter de så spännande ögonblicken blev jag god vän

med de alla

då vi grillade stora pungråttor medan vi sjöng

och höll sams

Dagar blev till veckor

Veckor blev till månader då vi lärde varann allt vi kan

Och den dagen som vi tog farväl av varann

så lovade jag dem att inte tala om för någon vart de

uppehöll sig någonstans

Och det är ett löfte som jag håller än i dag

För dessa invånare gjorde mig så otroligt lycklig och glad

när jag var där i den djupa gröna djungeln på

Papaya Nya Guinea...

Ken Cassel
24/1-2013




Fri vers av Ken Cassel
Läst 142 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-01-24 22:26



Bookmark and Share


  Sofhia Wirström
vad härligt skrivet

2013-01-25

  Lynx63 VIP
Hahahah fniss as flabb
Du är underbar....

2013-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel