Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Highway

Nerför åsen, ut mot ett vidsträckt ökenlandskap. En öppen Mustang. Shades och en blå bergskam mot horisonten. Het dallrande asfalt. Vattenlik hägring, som ånga.
Ena handen om ratten. Långt därborta målet. Vägen meningen.
På en sådan resa är det själva körandet, att vara på väg som ger utbytet.
I andra handen luftmotståndet, de kallnande fingrarna. Filt och spritkök därbak.
De blå ögonen, det blonda håret, namnet, vokalerna; ser ut över slätten och en serie bilder flimrar förbi.
Tar upp blicken på vägen igen och växlar ner, drar upp farten. Spelar ingen roll, det är ändå vägen som fänger, den spinnande motorn, ljudet.




Prosa av hansensson
Läst 196 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-01-24 23:57



Bookmark and Share


  smultronbergen VIP
Oj säger ja oj,
Jag är där i din bil. På din väg.
Det känns så verkligt. Så satans verkligt
/ i andra handen luftmotståndet...
den meningen tog mig. Det var så
tjusigt i rytm sådan överraskande
elegans i bilden av resandet med bil,

Riktigt bra det här , riktigt riktigt bra,

Tack ,,, S


2013-01-25
  > Nästa text
< Föregående

hansensson
hansensson