Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hässja





stekhet sol på karvad rågåker
karlar med bara svettiga bringor
råttor och bondkattor runt fötterna
kvinnor med runda jättebröst
kånkandes på öl, mackor, kaffe

jag som hö
upphivad på störarna
som hässja

blott iakttagandes
aldrig mer än så

ett tillstånd
jag hamnat i

med morfar, pappa och bröderna
mamma, syster och kvinnorna i gårdarna

undrandes
var gunnar är




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 320 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-01-27 13:43



Bookmark and Share


    ej medlem längre
den position som föder poeten,
gränslandet mellan deltagande och utanförskap,
fenomenologens så hett eftertraktade

2013-01-28

  lodjuret/seglare VIP
Hässjan, vilket inte skall ses som ett bondskt förnamn, är en sådan där gammal sak som minner om barndomen och hur man som småtting försökte vara duktig. Det man var duktig på var att sitta uppe på hölasset och försöka hänga med i sångerna. Jag har aldrig varit någon hejare på finska precis. Namnet Gunnar är inget jag frivilligt tar i min mun heller.
2013-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP