Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Palme mordet!

Vilken statsminister i något land kan säga till sina livakter
att han och frugan ska titta på en bio
för att sedan ta tempen på stan
Så de kan gå hem
Och det gör det?!
Bara i det lilla landet Sverige
Men gick verkligen livakterna hem?
Skulle själv bra gärna vilja veta vilka som var livakter
den här aktuella kvällen
Skulle också vilja veta vad en viss herre gjorde
på karate klubben på Olofsgatan som ligger paralell gata
till Sveavägen den aktuella tiden
Alldeles bredvid kyrkan
Ett stenkast ifrån där Palme vart mördad
En viss herre som en gång i tiden hade tränat upp
svenska säpo
men som slutade då han inte fick gehör för sin träning
med poliser av Mister Palme himself
Sveriges farligaste man alla kattagorier
För trettonde dan i karate är det inte alla som har
Och det är inte heller alla som haltar på ena benet
som en viss herre gör efter att ha blivit skottskadad i Afrika
när han var med i Främlingslegionen
En herre som då var på pricken lik Fantombilden
Ja, jag skulle bra gärna vilja veta vad han höll på med
den aktuella kvällen
För på karateklubben så fanns det ett rum med en säng
och en liten garderob och en liten
transist radio
Och ett kassaskåp med en färdigladdad Baretta osäkrad
och klar att bara fyra av
Och det med trehundra extra patroner till
Hm!
Skumt
Så nu undrar jag om inte denna herre är i maskopi
med polisen och säpo under den här tiden
För efter att Palme blev skjuten så var det en ambulans
som kom först efter femton minuter
Och därefter så dök polisen upp
Ja, kan ni tänka er
Det fanns inte en polis på flera kilometers håll ifrån stans
nästan mest centrerade mittpunkt
Kungsgatan och Sveavägen
Och hur skumt är inte bara det
Men så vet jag ju också att Palme hade många
mäktiga fiender
Kanske även på Frimurar rörelsen där han var medlem
med Sveriges rikaste elit av affärsmän
Vallenbergarna och så vidare
Men spring inte nu med det här alstret till polisen
För när jag berättade för dem vem det kunde vara
som är mördaren
så svarade de bara att det inte var han
De la på locket helt enkelt
Och då förstod jag att de där femtio miljonerna kan alla bara
titta efter sig i himmelen efter
eftersom polisen ständigt och jämt håller varandra
om ryggen
För de skyldiga fanns just inom polisen och höjdarna
inom näringslivet och politiken...

Ken Cassel
27/1-2013




Fri vers av Ken Cassel
Läst 188 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-01-27 20:19



Bookmark and Share


  LenaJohansson VIP
spännande text!
2013-01-28

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Ja, till varje 2 minuter i hela Europa union dör en människa på grund av trauma, med Palme mordet har dem lyckats, imbecilsera hela svenska folket.
På vem skall man tro?
2013-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel