Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Just du ljuger om du säger att detta inte är du...

Alla Vi är trasiga mer eller mindre,
alla vi har ett sår som har etsat ett ärr
i våra hjärtan.

Alla vi har gått igenom kärlek, sorg, död och glädje.
Alla vi tillsammans bär på en hemlighet, en hemlighet så mörk vi inte vågar berätta. Inte ens för våra nära och kära.

Alla vi har en dröm om rikedom, lycka och för evig kärlek.
Alla vi är likadana på ett eller annat sätt.
Ändå sårar vi varandra.
Ändå är vi giriga och vill bara ta och ta.
Ingen av oss vågar vara ärliga.

Vi gömmer oss bakom våra jobb, familj, och intressen.
Olika fasader för att just du inte ska se,
för att just du inte ska komma för nära.

För vi har alla blivit brända, sårade, ärrade människor.
Vi är egoistiska, vi vill bara ta.
Vi vill inte ge mer än vad vi får tillbaka.

Just du ljuger om du säger att detta inte är du.
För i djupet av ditt hjärta, om du tittar rakt in i din själ
är du lika egoistisk som jag.


Copyright
2006-02-20

L.Brown




Övriga genrer av Lene
Läst 434 gånger
Publicerad 2006-02-20 21:46



Bookmark and Share


    Porslinsdockan
Alla måste se om sitt bo för att överleva men mer kärlek och omtanke i världen hade ju inte skadat. Det visade ju sig lite efter te.x Tsunami katastrofen då alla ville ge så mkt att det ens inte gick att ta emot mera så där visade ju männniskan en godhet och givmildhet i allafall. Jag tycker du har uttryckt dig starkt och det är ett bra uppvaknande som alla människor behöver i bland!
2006-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Lene

Mina favoriter
Älska aldrig en poet