Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ganges källa

Ser kanske stunden
i droppen som faller
på andra sidan tidens berg

hör kanske fågeln sjunga
fast det dröjer
innan den knäcker äggets skal


Inte är det lätt att veta
vattenfallens ålder
när natten är här

inte att känna näbbens egg
förrän stunden är inne
för ännu ett liv


Jag orkar inte veta nu
men droppen faller ständigt
i Ganges källa




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-02-04 22:17



Bookmark and Share


  Annika Persson
vallfärdsdroppen faller i god jord för att renas
2013-03-23

    ej medlem längre
Gillar
2013-02-10

    ADI Nehlin
så vackert...
2013-02-05

    lenakarin
Vattnets evighet? Kretsloppet där det är samma molekyler nu,om en miljon år och alltid varit sedan tidens början? Tiden alltså ingenting,allt sker o finns hela tiden?
Och alla floderna flyter till havet o hela Ganges flyter runt Tålingen.

Tänkvärt o välformulerat skrivet!
2013-02-05

  Ingela Svenson VIP
Men kanske är tiden icke, då sker allt på en gång, vilket i och för sig blir en meningslös tanke då tid inte är!
2013-02-04

    ej medlem längre
Ruggigt bra!!!! Bokmärks
2013-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP