Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eller gå direkt till länken !


pekoral om ett musikstycke

 

 

 

 

 

År 1861

Scen:  ett rökigt musikcafé i Wien

 

 

 

eldigt zigenarkapell 

vackra flickor med blåsvart utslaget hår

sjunger dansar

 

inställsamma 

koketterande

undanglidande

stolta

kläder i lysande himmel, smaragd, rubin, saffran

klirrande tunga smycken kring hals och handled 

släktens rikedom

 

dygden vaktas av patriarker med dolkar

beundrare får bara uttrycka sig i

rent guld

 

en ensam man vid ett bord

inte fyllda trettio

med drömmande blå ögon

känsligt ansikte

hänryckt  koncentrerat

filtrerande

 

skyndar hem

skissar upp

ett stycke om

intensiv vemodig glädje

i att leva

 

 

 

rondo alla zingarese

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=CTJanAJb06Q

 



Fri vers (Prosapoesi) av flygia
Läst 247 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-02-05 10:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

flygia
flygia