Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I Sverige sätter vi störst värde på husdjuren i jämförelse med andra länder. Vi vill inte skiljas från dem, men hur ser vi på äldre människor....?


Vad är priset att få leva?

För ett år sedan var hunden allvarligt sjuk
Vid röntgen ville veterinären säga "over"
Vi frågade varför?, kan man inget göra?
Om vi åker dit, dit eller dit....!
Hunden lyfter sitt bedjande huvud mot husse;
"Är det slut nu?"
"Skall vi skiljas åt?"
Jag ser mig avbildas i tårögda kristallögon,
Hon känner att vi tvekar men älskar,
balansgången, vilket beslut, dåligt samvete,
men......hoppet tänds, vi tar ett beslut,
åker till annat akutsjukhus, får löften,
hon kan bli bra, men mot hög kostnad....
Skall vi lämna vårt 11-åriga barn mot en
mer välfylld plånbok eller ta krediten för att
behålla vårt allt.......ett tag till...?
Valet blev lätt vi kan inte lämna in vår
trofasta vän.
Lång operation, tveksam utgång, osäker
fortsättning, men det går vägen.

Ett år senare har vi fortfarande vår kära,
trogna, om än lata hund.
Detta får mig lätt att tänka på äldre människor.
Vilket värde sätter vi på dem?
Är man avskriven efter 80 år?
Måste man besöka dem?
Kan inte piller dämpa, tysta, döda???
Betyder de inget för mig?
Upplever alltför lite känslor och medmänsklighet
mot äldre. Vi kommer ju också dit....
Se det ur deras perspektiv,
en gång gjorde de allt för dig
Såååå....behåll känslorna för de kära.
Ibland ger känslobeslut bästa resultat.




Fri vers (Fri form) av Ole Sunnerfjell
Läst 313 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-02-06 16:03



Bookmark and Share


  Fairytailgirl
Ja, det blir ett bokmärke för din fina text "Vad är priset för att leva"
Det här är så underbart och så fint och du har hjärtat på rätt plats!!!
2013-03-17

  Fairytailgirl
Det finaste jag läst på länge...så kärleksfullt och äkta...Visst sviker man aldrig en vän...Det här är äkta kärlek så som man vill att alla skall vara!!! Blev så glad av din text!!! :-) Vilken tur att din fina vän har just dig som husse!!! :-)
2013-03-17

    Bellissima
Det är hemskt att djurens fortsatta liv ska ha ett pris, bra att det gick bra för er. Självklart ska vi ta hand om, och älska våra nära och kära i deras ålderdom.
2013-02-12

  Rise Little One
så länge vi lever behåller vi känslorna för de kära...
2013-02-11

  ResenärGenomLivet VIP
Svåra och känslosamma frågor...men värda att fundera på...
2013-02-06

    ej medlem längre
En vacker historia, man gläds med er och hunden.
Döendets problematik, alltid så känsligt.
2013-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Ole Sunnerfjell
Ole Sunnerfjell