Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En gång i Irland och jag hörde Clannad spela - och nu kan jag läsa detta: de finns också nu, de har varit och spelat, i vinterns Stockholm. Och stunden har redan varit


Clannad

Så detta: glimten från då
när vi faktiskt hörde
harpan från havet,
där, nära stranden,

när Strandhill nedom berget
var de många tältens land,
de många blickarnas tid,
och klippan däruppe

där Maeve från urtiden
vakade från det grå kumlet
och där hararnas tassar
stampade i gräsets golv

- att detta då, när livet var
en klang av Clannad
möter mig nu, i snögloppslandet,
och jag inser det grå:

konserten, harpan, rösten från havet
har varit, är inte längre,
och ögonblicket vinkar farväl
från båtens reling




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-02-08 09:59



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Jag tror att vi är själsfränder... i stunden som redan varit.
2013-02-08

    ej medlem längre
mycket stark!!!
2013-02-08

    ej medlem längre
Fann på Clannad i min ungdom, mycket bra musik.
Temat till Den siste Mohikanen är ju klassisk
2013-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP