Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Vargavinter" i Finland


Hjälpte min syster.


På promenad till min syster.


Vinter och 30 grader kallt


Snön blåste i väg och

det var en vargavinter


Skulle vara barnvakt

och hjälpa min syster

att städa och handla


Till lön fick jag en halv cigarett


Hon lärde mig röka vid 11 års ålder


Jag tog mattan från stora rummet

skakade den ordentligt ute i kylan


Mattan var tung och jag kom in

och fortsatte att lägga den på plats


Systern kom och tittade och hon

blev arg och skällde ut mig för


att inte bordsbenen stod på

samma rad på mattan som

hon var van vid


Hon skrek:"Ut ur mitt hem

och kom aldrig mer igen!"


Det var knappt jag hann

att få jackan med och

jag tog vantar och mössa

och sprang ut


Jag gråter i det kalla vädret

och snön flyger som en dimma

mot mig och tårarna fryser

till is på mina kinder




Övriga genrer av MaRit MaRitza LöfRoos
Läst 353 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-02-09 13:45



Bookmark and Share


  aol
vilken syster ör så verkligen blev så upprörd, man gör inte så hon har ett stort självförakt, kram vännen,
2013-03-01

    maija tuori

Starkt och berörande / kraaam
2013-02-10

  Ninananonia VIP
Du berör..
2013-02-09

  anits VIP
Mycket stark och berörande
gör ont att läsa
2013-02-09

  Lynx63 VIP
************************
Dina nära "ingen ursäkt" var
inte friska. Denna behandling
du fick utstå, var inte gjorda av
sunda hjärtan/hjärnor.
Hur mycket fattigdom
Svårigheter av olika hinder
Ger ingen förälder rätt att
slå eller håna.
************************
DU GJORDE INGA FEL
DU VAR ETT BARN


2013-02-09

  Chawa VIP
Gripande rader...kyligt hem...
2013-02-09

    ej medlem längre
Så kallt i det hemmet!
2013-02-09

  walborg
Vilket förfärligt självförakt som måste ha präglat ett hem som detta
2013-02-09

  Bibbi VIP
Fasansfull behandling.

Jag blir arg.
2013-02-09
  > Nästa text
< Föregående

MaRit MaRitza LöfRoos
MaRit MaRitza LöfRoos