Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Psykolog eller socionom på vårdcentral

finns det något mer patetiskt
det finns så mycket som är det
att turlapparna kan bilda den
vita vägen till Jerusalem.


Akademiska sällskap diskuterar
om en psykolog eller socionom
med psykoterapiutbildning
skiljer sig i förmågan att bedriva
god terapi


Marknadskrafterna och patriarkatet

har en förmåga att få de politiska
besluten till en fråga om vilken
kvinna som ska göra jobbet åt dem

kvinnor slåss i dypölen om sådant
män i evigheter vänt till insikt om
sin fiende

fienden lever inte hos oss och i
vår kunskap

dess orm bor i den Medikaliserade
synen på vården

kostnadsstället. Resurssparandet.


Djävulen dansar glädjeskutt över
kvinnors tävling kring det petiga


kladdiga resultatet av orättvisans
egentliga grund




Övriga genrer (Drama/Dialog) av smultronbergen VIP
Läst 101 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-02-09 13:46



Bookmark and Share


  Anya VIP
Håller med kvinnan under, lämpligheten beror nog inte alltid på vilken sorts utbildning terapeuten har även om utbildning i sig är viktigt. Ett svårt jobb som kräver sin man/kvinna, helst idag när Försäkringskassan bl a kräver av de som är sjukskrivna för psykisk åkomma att de ska gå i samtal. Alla är nog inte motiverade till det.
(Förövrigt såg jag Betty Blue för första gången för några veckor sedan, en stark film.)
2013-02-09

  Annika Persson
När jag kände henne hade hon en favoritfilm Betty Blue -
en film som hon såg om och om igen, var den verkligen så
intressant?
2013-02-09

  Annika Persson
Det finns lämpliga och olämpliga personer
inom alla yrkeskategorier...Jag känner en
person som studerade till socionom, men
vet inte riktigt om hon var lämpad för det.
För mycket aggressivitet och förtryck,
för lite av allt som har med humanism
att göra: inlevelse, förståelse, förmågan
att uppskatta andras talanger, dåligt
självförtroende, för erotisk, o s v.


2013-02-09
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP