Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ännu en valuta med en blodig historia......


RUBEL !

Rubel !

Blodbestänkt revolutionsjubel
hjälpte föga när Stalin tog över
och dräpte många med dessa klöver
hans paranoida härjningar
övertogs av sentida "lärlingar"

Men sedan föll Sovjetstaten
och Ryssland tog över taktpinnen
men föga bättre blev traktaten
även med Putin blodet rinner
och Maffian finns där i bakgrunden
folket tar vodka, tröst för stunden

Ryssland har många alkoholister
framtiden framstår som bister
fattiga är dom med Putin med
han är ingen lyckas smed

Rubel !

så värdelös internationellt
knappt noterad existentiellt
börserna skyr den som pesten
men, i Ryssland betalar den festen

Så ryssarna får käka på naglarna
med Putin vilar på lagrarna
och göder sin egen mage
och gör Ryssland till egen hage .......


----------





Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 305 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-02-10 14:29



Bookmark and Share


  aol
bra och sant skaldar du här vännen,
2013-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska