Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fråga mig inte

Fråga mig inte vad jag vet

nu rör sig mina politiska frågor i en annan riktning
jag undrar vem jag håller i handen? är du min vän?

Jag gav dig mina historier
nattportiern slickade min fingrar och stal min åtrå
vilka språk talade jag då, det minns jag inte.

Vi slets nu i en annan riktning
vinden kom från motsatt håll
det var tretusen riksdaler för den som vände andra kinden till

jag känner igen dessa formuleringar och beteenden
visst har det hänt förut?

( där jag har letat mig fram och fått visa mina förfalskade sedlar och silkesblonda hår)

nu sitter jag i ett kök och tar av mig peruken
tvättar citroner
tvättar hudfärg
tvättar ur könet

jag lämnade förlänge sedan mina * sedlar i en mörk skogsdunge * könet
autobahn på väg mot Z
på den *platsen ska nu planer smidas *vänster vinge
på den platsen ska nu krigerskan uppenbara sig * Valerie
på den platsen ska nu *djurungar lapa * hästlika
på den platsen ska nu *tåget köra förbi och komma åter * la liberta
på samma plats ska vi nu lämna våra *ägodelar * passports

fråga mig inte om jag talar sanning
jag ger dig mina språk
en kattunge slickar mig lätt på fingrarna

jag undrar vem jag smeker i natten? är du min vän?


Har vi gått tillbaka till bergstopparna och dalarna för att leta efter spår av friheten
har vi fått visa det förfalskade drömpasset och vänt oss om igen
har vi sett allt detta i en annan dröm?

Vi sitter i ett kök och vrider munnarna
spottar ut kärnorna
spottar ut språken
spottar ut könen

jag lämnade för länge sedan mitt * kön *en affärsidé
i den mörka skogsdungen
autoroute på väg mot Y

på den * sträckan ska ni nu samlas * Parma laSpezia
på den sträckan ska nu *bränder uppenbara sig *revolutionen
på den sträckan ska nu *planer smidas *pånyttfödda
på den sträckan ska nu tåget köra *förbi *armageddon
och komma åter
på den sträckan ska vi nu återfå våra * pass * friheten




Fri vers (Fri form) av ellanb
Läst 249 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-02-10 20:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ellanb
ellanb