Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

söndagsbarriärer

människor
vi evolutionens stjärnor
söker himlavalv som räddar oss från oss själva
söker själsfränder som räddar oss från oss själva
om vi inte kan älska oss själva, Lutar vi
kan vi inte älska andra, ett sämre drag är att lägga över älskandet i en annans händer

du kunde inte älska mig
du hade hennes andetag fortfarande i din ryggrad
du förnekade det ständigt
varje kväll rullade du jointen, sög in himlavalv mellan dina läppar
du hade inga ord för din självförnekelse, din tomhet, din apati, din avtagande livslust

jag letade samtidigt efter mig själv
var med dig medan jag letade efter mig själv och jag stannade
kvar tillräckligt länge för att dammet skulle börja växa innanför mina ögonlock
det kom ut dustar, gråa små fjun av tvätta av varje kväll

sa till dig

: privilegiet rådande patriarkat, männen som tvingar sig in mellan en kvinnas ben
ansvaret att aldrig ansvara för sina egna känslor att inte finna fram till dem
efter tabletterna är du som en kokong av varmt ljus som strålar bort känslorna

efter erfarenheterna sluter sig ditt hjärta
i det varma ljuset har du stängt en dörr och en till
jag kan inte hjälpa dig öppna dem


sa jag till dig

: sensommarljuset, havets vatten längs med kroppen att du inte kan uppskatta detta

: ett experiment,en studie
trots att de tog in björkarna vid samma tidpunkt och att sedan björkarna befann sig i exakt samma rum, exakt samma miljö med samma förutsättningar
så slog söderbjörkarna ut före norrbjörkarna

: har du druckit björksav någongång?


din tystnad i dammet som spreds i lägenhetens sprickor


sen sa en vän
vad har hänt med dina ögon, de brukade vara gröna
kanske sa en vän
det räcker nu
kanske sa jag sen
jag vill ha tillbaka min ursprungliga ögonfärg
sluta söka skydd i vårdandet av en annan människa

äta mörkret likt en solmogen apelsin

vill ha någonting tillbaka som jag kanske bara kan ge mig själv
sluta löpa kors och tvärs för att få dig att finna dig själv
jag vill finna andra funktioner av mig själv:

björkarnas genetik, min genetik
variationer
mina böljande tankar och tecken
och en stundande livslust som präntas in i mina axlar




Fri vers av ellanb
Läst 278 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-03-26 16:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ellanb
ellanb