Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fredagstanke 2

Det mulnar
inåt hörnen finner jag rester av ett liv

Virginia Woolf gick ned till river ouse
fyllde fickorna med stenar
och lät vattnet sluka hennes andetag

vatten
flyter längs med blodet
Vatten kan skölja över, kan tysta ett liv

Jag letar inåt hörnen
Vågskvalp letar sig inåt rummets konturer
en människas liv ska aldrig behöva tystas
Vatten ska inte skölja över
vatten ska bota törst
ska vara en ljummen smekning längs hud

Virginia, alla Virginias
om ni ändå hade vetat hur ni lyser även när det mulnar
om vi andra ändå hade vetat detta
hur de dunkelsvarta strålarna kan genomborra en människa som famlar efter andetag
om vi ändå hade

gett er möjlighet att lysa
vidare
vidare
vidare
vidare

; ni drunknar inte nu
ni färdas på vågorna










Fri vers (Prosapoesi) av ellanb
Läst 268 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-03-05 14:39



Bookmark and Share


  karinhj
så himla fint ellan!
2017-03-09

  petter rost
Så nästan gastkramande fint! Poesi som lyfter pråket till en högre och alldeles egen uttrycksform, som med osökta bilder får oss att se ett skeende på ett nytt, oprövat sätt - som när Virginia går ner till floden
"och fyllde fickorna med stenar
och lät vattnet sluka hennes andetag..."
- en bild för att drunkna som är så vacker att det skriker!
Jag får för mig att fredagen är din dag, din poesis dag.

2017-03-06
  > Nästa text
< Föregående

ellanb
ellanb