Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: snöängel!


Din närvaro, Ditt Nu!


I morgon är definitivt en annan dag. För alla som får uppleva den. Men varför ska vi vara så strikt bundna av klockan och kalendern? Det är en dag även nu, en natt, ett nu, och det är alldeles unikt och har aldrig inträffat förr.
Tänk på det.
Du är just nu med om ett helt unikt ögonblick i universums historia! Och du är utvald, bland billioner tänkbarheter, att få uppleva det. Nu! 

Din personliga närvaro har satt sitt avtryck i universum. Ingenting skulle ha varit exakt på samma sätt om inte du hade funnits och andats just nu. Du kommer kanske inte att få något intyg på det och du får aldrig veta hur det kunde ha varit istället, men du kan vara viss om att du betytt någonting på den oändliga resan. Dina kolatomer och dina handlingar, ord, tankar och känslor spelar roll.
Så sträck på dig människa, var stolt! Även om det inte är din förtjänst. Du var här!




Fri vers (Prosapoesi) av Måna N. Berger
Läst 395 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2013-02-11 12:07



Bookmark and Share


  kia k-n
Självklart och underbart.
Gör plösligt livet lite ljusare och viktigare.
2013-02-27

    dreamoflife
Just det! Var stolt!
2013-02-17

  Larz Gustafsson VIP
Hisnande perspektiv och i allra högsta grad värt att besinna och beakta.
2013-02-11

  Eva Langrath VIP
Underbar text
2013-02-11

  walborg
Skönt att tänka så
2013-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger