Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Exil




Hon sitter bredvid mig på bio
vi sneglar på varann
varannan gång
jag har en uttorkad flodfåra
mittfåra ?
i mitt huvud
jag vet inte vad hon har i sin
vattenskalle ?

vi gör samma sak
tittar på en film
jag vet inte om det är samma
jag har mist tron
på en gemensam verklighet

jag använder filmen
som konstgjord andning
vad hon gör med den vet jag inte

hennes profil
är vackrare än hela filmen
hur min är vet jag inte
vänder andra kinden till

nu kanske jag ljög
ljuger ljög ljugit
ljuga

tempus är inte längre viktigt
att tala i samma
löpa linan ut
utan att trilla av

hon borde ta över mitt liv tänker jag
och tittar på henne
på det sättet,
ta över
denna exil

om jag skulle ha blottat mitt kön
och låtit henne skrapa det
med en nagelfil eller nåt,
dregla,
lagt sig i fåran,
kanske jag hade haft nåt
att stå ut med
tills filmen låtit mig gå
därifrån.




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-02-12 11:33



Bookmark and Share


  Sebastian Noll
Bra grejer, Gunnar. Du växer.
2013-02-15

  Fräkniga svanen
skarpt, gillas
2013-02-14

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Gillas...
2013-02-12

    ej medlem längre
mycket bra betraktelser, intessanta bilder. Stroferna 2,3 och 4 är kompletta för sig. bra!
2013-02-12

  Gunnar Hilén VIP
Det är bara att tacka ödmjukt !
2013-02-12

  Anya VIP
Originellt och bra, skapar stark stämning.
2013-02-12

  smultronbergen VIP
Jag har mist tron på en gemensam
verklighet - så starkt- så mkt sorg
så ensamt . Din text är bra. Den
är så förbannat bra. Allvaret andas
och vattenskallen, flyger sekunder
från att bli till hat. Där har ni fysikens
gemensamma pusselbitar, - hjärnan-
vattnet som omger- det här känns
och filen skär i mig som på krittavlan,

Utanförskapet ser närheten hinnans
närhet blir ilska, förakt över de sociala
spelet, utan att bli ren svärta - rent
hat- .... Du fick mig i denna text
fick mig ända hem.
2013-02-12

  Stefan Albrektsson
Wow! Fascinerande text: desillusionerad apati - fick mig att tänka på Camus' - "Främlingen" och Sartres - "Äcklet". Gillar verkligen hur du leker med orden och gör nya kast i radbrytningarna! Applåder!
2013-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP