Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
blev inspirerad av en ny bok om Sylvia Plaths år före hon träffade Ted Hughes : " Mad Girl´s Love Song" av Andrew Wilson ; jag har alltid tänkt att Sylvia begick självmord för att hon blivit suicidal tidigare av samma antidepressiva med annat namn i Engl


om passion och fantasi i djupa dalar ( choka )

tillägnas alla födda i Skorpionens tecken;


du vill helst dölja

dina innersta tankar:

de är din ensak,

de är blott dina, gömda;


din fantasi är

tidigt gränslös källa till

skapande, rädslor,

mystik intill religion;


odlar intresset

för mänskliga motivbilder,

tankar, skuld och skam;

död, undergång ger mening

åt tomhets skuggor

samtidigt en evig sorg;


du dansar, anar

djupaste dalar, högsta

berg för hämta kraft

till molande känsla av

att det när som helst

kan bli värre än det är,

och du har känt det

på dig, vetat från början-

och du bär stor skuld till det




tre Sylvia Plath- citat:

I´m too pure for you or anyone.

I desire the things that will destroy
me in the end.

I need some older, wiser being
to cry to. I talk to God, but the
sky is empty, and Orion walks
by and doesn´t speak.








Bunden vers (Annat versmått) av Tarantaran
Läst 199 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-02-12 23:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran