Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I syndens näste


ligger det ett gäng små sängar i varenda rum

medan opium röken ligger tät

in i minsta tum

För i sängarna ligger det nu människor helt utslagna

och röker på, då de alla har hamnat i varsin

egen liten dröm så öm

Så en äldre kinesisk gammal gumma drömmer om

att hon är en drottning med ett sagolikt slott

medan en medelålders europeisk herre

drömmer om ett jätte stort palats

där han är en kung

Kort och gott

Och det medan den tredje, en äldre amerikansk herre

med ett stort burrigt svart skägg

drömmer om att han nu åter har blivit ung

Men lugna ner er lite nu

För efter lite flum och sömn vaknar de alla upp

pigga och glada

och tackar värden i syndens näste innan de bara går ut

och stänger dörrn..

Ken Cassel
14/2-2013




Fri vers av Ken Cassel
Läst 133 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-02-14 20:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel