Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En vacker dikt av en amatör översättare ;-)


Ett försök


Jag sköt en pil i luften

Den föll till jorden, jag visste inte var

Eftersom den flög så snabbt

Synen kunde inte följa den i sin flykt.



Jag sjöng ut en sång i luften

Den föll till jorden, jag visste inte var

Även med syn så angelägen och stark

Kunde inte följa sången i dess flykt



Lång...långt efteråt, i en ek

Hittade jag pilen fortfarande oskadad .

Och sången från början till slut

Fann jag åter, djupt i hjärtat av en vän.




En dikt av
Henry Wadsworth Longfellow




Fri vers av Haiau
Läst 323 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-02-18 07:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
vacker text! bra att översätta och dela med sig av världens skatter
2013-02-18

    lenakarin
utan att ha läst originalet kan jag säga översättningen är mycket poetisk i sig!
2013-02-18

    ej medlem längre
Vacker dikt,har du översatt själv?
2013-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Haiau
Haiau