Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(*) http://www.cheongfatttzemansion.com/history-profile.htm


Cheong Fatt Tze - Asiens Rockefeller


Nr.1
Förlänger visum
Till Penang Malaysia
Med en tåg resa

Nr.2
Vackra naturbilder
Flimrar förbi
Från tågfönster

Nr.3
Cheong Fatt Tzes hem (*)
Hundra år av charm och själ
Historiska öden

Nr.4
"Indochina"
Om Vietnams historia
Spelas in i Cheongs Mansion

Nr.5
Cheongs Mansion
Kinesisk arkitektur
Världens sevärdheter

Nr.6
En ung pojke
Började som en stuvare
Blir Asiens Rockefeller

Nr.7
Cheongs konkubiner (*)
Med lätta steg- pratar-viskar
Själarna kvar här

Nr.8
Afternoon tea
Cheongs själ är sällskap
Genom en bok

Nr.9
En doft av Hanoi
Kanel - kardemumma - stjärnanis
Pho (*) till frukost


Nr.10
Doftar naturmedicin
Andas in hela barndomen
Av fars apotek


Nr.11
Indier, kineser
Malaysier, turister
En mix av färger

Nr.12
En "fin" middag
Sugen på en pizza
Ost och oliver




(*) Det sägs att Cheong hade 8 fruar och 28 konkubiner.
Favorit fru var fru nummer 7
(*) PHO -en vietnamesisk biff eller kyckling nudelsoppa
http://receptfavoriter.se/recept/phosoppa-med-kyckling.html




Bunden vers (Haiku) av Haiau
Läst 406 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-02-19 09:15



Bookmark and Share


    jaybird
Formen förstärker innehållet. Jag går genom dikten som en japansk trädgård. Hoppar långsamt mellan de utlagda stenarna. Och njuter av varje ny utsikt.
2013-02-20

  SatansSon VIP
bra haikus.
2013-02-19

    lenakarin
Varm text, reseskildring o jag avundas dig dofterna.
2013-02-19

    ej medlem längre
Lite annorlunda än i snöiga norden,hur känns det?
2013-02-19

    ej medlem längre
tack för resan. kryddig, varm, mänsklig
2013-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Haiau
Haiau