Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När man är hungrig ...


Sesamkarameller och bananer



De leker
i stillhet
under en bambubuske
med en sagobok
en blyertspenna
och ett block

En vattenbuffel
en katt
en fågel ...
gjorda av bambublad
de fantiserar själva.
Inget överflöd
av leksaker

Läser en saga
"tranan flyger.. flyger..
ovan för ris fält gröna..
Hör ni mig?
Jag kan sjunga ...
en saga...
om dig, tranan"

"Nu ska vi rita !
jag kan rita
en blomma
med fem blomkronor
tycker du om?"

"Nej! stora syster
jag tycker om blomma
men jag vill att du ritar
två stora bananer
två stora sesam karameller
till dig och mig

Kom ihåg !
pricka på så mycket sesamfrön
som du kan
det är gott
jag är mycket hungrig
och trött "




Fri vers av Haiau
Läst 501 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2013-02-20 17:14



Bookmark and Share


  Serk
Känns som man varit med när denna scen utspelade sig.
2013-02-26

  © anakreon VIP
Tack för värdefulla ord.
Calle
2013-02-21

    ej medlem längre
Härlig läsning!
2013-02-21

  SatansSon VIP
den här var verkligen fin.
2013-02-21

    samole
Ååå så innerligt fin och rörande. Måla åt mig...jag är hungrig och trött.
2013-02-20

    lenakarin
Det stora är just att lyssna påbarnens samtal, se dem.
När allt är möjligt är världen alldeles fantastisk, önskar vi kundenehålla kvar tronpå att ritade sesamfrön ska mätta oss..
2013-02-20

    ej medlem längre
Du har lite att se på,förstår jag
2013-02-20

  Stefan Albrektsson
Enkelhet, tacksamhet - leklust barnalikt!
2013-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Haiau
Haiau