Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I ett lätt anfall av vakenhet härom natten författade jag detta lilla epos till hyllning för poeterna här...


Som en drog, Som en kniv

Hör klockan i Katarina
nu slår den nio slag

Men jag sitter kvar och väntar
Det är långt till nästa dag

Jag saknar dina fingrar
Och orden som dom gör

De värmer mig och kittlar
jag läser du berör


Som en drog, Som en kniv
Som ett hav, Som ett liv
Det finns nånting här för alla
Nåt i varje färg och smak

Det tar tid
energi
så mycket 
kvar att läsa här
Poeter punkt se är som morfin
Som bitterljuva tårar i rött vin


Lider med dig när du gråter
vill nå dig genom glas

På nåt sätt kom du mig nära
Det är litterär extas

och ibland driver du tårar
längs kindens torra skinn
Jag anar, ord som glöder
så brinn mitt hjärta brinn

Tycker om när du berör mig
blir stark men ändå svag

Här finner jag min glädje
i salta andetag.




Fri vers av Roger VIP
Läst 489 gånger
Publicerad 2006-02-22 03:23



Bookmark and Share


    Idun 1
Härlig beskrivning av den påverkan
poeter.se har på dig och säkert är
vi många som känner igen oss i
dina ord.
2006-02-24

  Daniel_78 VIP
helnajs, början är pampigast,
med de nio slagen

jag skålar i ölen på lördag !
2006-02-24

  Propella
Oj oj ojojoj! Vilken hyllning till poeter! Och rimmen sitter precis där de ska, hela texten böljar. En fullträff!
2006-02-23

  Smultris
I början av natten, när jag läste första utkastet så trodde jag inte den kunde bli bättre.... men titta nu...
Så toppenunderbar den blev;-)

Älskar orden häri, det märks att du e en känslomänniska....)
2006-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP