Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trygghets-begreppet




Vi söker alla en trygghet

kring en lyktstolpe
i en famn

i flera famnar

i en grupp
med likasinnade

Trygghet;
känna igen sig
veta nästa steg

vilja inte veta nästa steg
men väl vad resultatet blir

Otrygghet blir
när planen i hjärnan läggs om



Vi söker alla en trygghet
även de sk. hårda typerna




Fri vers (Fri form) av Anders Nordlander VIP
Läst 329 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2013-02-20 09:02



Bookmark and Share


    AA VIP
Bra. Sanna ord.
2013-02-25

  Magica VIP
Bra, mycket sanning i dina ord här.

Följande mening säger allt där du skriver:
Otrygghet blir
när planen i hjärnan läggs om

Håller med dig.
Det finns inget värre än att hamna i ett mellanläge!



2013-02-23

    ej medlem längre
trygghet är det fäste som förbinder kroppen med vingarna, utan den skulle vi aldrig kunna flyga, hur liberal vår längtan än är
2013-02-20

  Annika Persson
trygghet är en känsla som kan växa och avta,
miljöer är utslagsgivande för hur trygg man känner sig
eller borde känna sig eller motsatsen till trygghet.

2013-02-20

    Max Poisé
Trygghet bär egentligen på ett dubbelt budskap. Tryggheten är lugnet och befriat från oro. Men det bär på en mörk sida som tristess, förändringsrädsla och likgiltighet också.
2013-02-20

  walborg
Så fint beskrivet om behov av trygghet. Har med kontroll att göra - att inte förlora den och chockas av det oförutsedda oväntade som gör oss illa. Låt oss alltid bära med oss denna kunskap och varsamhet gentemot varandra.
2013-02-20

  Stefan Höglund
även den mest förhärdade brottsling längtar efter kärlek.
2013-02-20

  erkki
Så sant. Det inre är i regel mjukare än skalet. Det yttre = Skydd. Det inre = Längtan.
2013-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Anders Nordlander
Anders Nordlander VIP