Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mördaren känner ingen

Gällt skri i natten, ett skott går av.
En duns och droppar av blod.
Snabba steg och klamp i trappen.
Huvud lyfts. Dörr dras in.
En gestalt runt knuten,
blickar möts, men bandana döljer
dragen. Fladder i rocken, skyndar bort.
Duns från dörr, bil och motor.
En inandning, samla bagaget, skynda in.
Streck i bister min.
Rop i hallen, vad är det som hänt?
Hallå, hallå!
Upp i etagen. Fasa och hålla för munnen.
Kramp i magen och ner på knä.
Luren i hand, det har hänt något förfärligt.
Ni måste komma, jag ber er, jag ber!

Sirener i mörkret, febrilt och tramp.
Bakom gardinen en ensam man.
Blickar mot himlen och torka med ärm.
Svett i pannan, det var sånär.
Ser de blå ljusen svepa runt.

Seså, seså, arm om skuldra.
Sätt er här och ta det från början.
Det är så förfärligt men det var en man.
Kom från dörren och sedan försvann.

Hund och sök runt kvarteret.
Ljuskäglor spåra fram och tillbaks.
Kommissarien han skrev ner i sin bok
och systern hon snyfta
sin historia med rop.

Skymt i gardin bara hus bort.
Skarpt skär på väggen,
blått i blått.






Fri vers av hansensson
Läst 237 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-02-20 16:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra. Mycket bra. En rik och välkomponerad text.
2013-02-24

  agneta pichler

höll andan

spännande skrivet..
2013-02-21

    ej medlem längre
Tycker om din berättarröst och hur orden förflyttar mig till en annan plats och en annan tid.
2013-02-20
  > Nästa text
< Föregående

hansensson
hansensson