Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en självdiagnos


Magiker

Jag är hon med humörsvängningar.
Humörsvängningar som kanske inte skulle vara så stora
om det inte var för att hon njuter av dipparna lika mycket som topparna.


Jag är hon som tror att hon kan analysera allt.
Hon som gör Myers-Briggs personlighetstest och hoppas få som svar att
hon tillhör en av de grupper som är mest benägna att bli bipolära, manodepressiva
eller få mild borderlinestörning bara för att på något sätt få hamna i
ett glittersmyckat fack där en sån som hon är att förväntas.


Jag är hon som smådansar för sig själv ute på stan.
Hon som hittar på historier i huvudet om allt hon önskade att hon vågade göra
eller andra vågade göra för henne. Hon som fortfarande räknar till tre
innan hon gör något småläskigt och hon som bara gör helläskiga saker
för personlig vinning av varierande slag.


Jag är hon som vet hur hon ska le men inte när hon ska sluta.
Hon med en inre monolog som bäst passar in i en melodramatisk indiefilm.
Jag är hon som skakar

och inte kan bestämma sig för om hon hatar normen
eller bara vill vara normal.




Fri vers (Fri form) av Nattrafik
Läst 425 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-02-20 19:47



Bookmark and Share


    Den som skriver
ÅH vad bra! Det är sånt här jag vill läsa.


"Hon som fortfarande räknar till tre
innan hon gör något småläskigt och hon som bara gör helläskiga saker
för personlig vinning av varierande slag." Favorit.

2013-08-05

    ej medlem längre
Otroligt vackert.
Och igenkänningsfaktor skyhög.
2013-06-30

  Gerda Johansson
så fantastiskt vackert
2013-06-26

  Mike
Otroligt bra skrivet! Naket, ärligt och sådär overkligt självutlämnande. Det finns en nerv och puls som går rakt igenom texten. Man finner en melodi och det är så bra.
2013-06-20

    ej medlem längre
Det är en pop-låt, denna dikt, flygandes överallt, och även om poeten är bipolär, så är poetens vigör fullständigt lysande, och delar ut en god läsning
2013-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Nattrafik
Nattrafik