Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den lägsta kastens otillvaratagna tankereserv. Filosofi - kärlek till visdom. Visdom - rättvisa, uthållighet, klokhet, måttlighet. Inspiration: Bodil Jönssons böcker ... Tankar tar tid....


De förtryckta filosoferna


Vi är sinnliga och ärliga

konstnärliga och besvärliga

Känsliga vi är av naturen

men stämplas och trycks ner

i "överkänslighetsburen"



Vi är de negativa prefixen

till de positiva orden

"För" glad? "För"ärlig?

- dra då åt skogen!



Vi har för höga toppar och dalar

för tyst - autistisk

maniska när vi talar



säger ni som bara vill oss väl

så vi kväver tappert vår änglasjäl



Vi är den stora osorterade överblivna massan

som fastnat i kugghjulens drev

som nu belastar och tynger stadskassan

för att vi inte hårdhudade strebers blev



Men tänk om överkänslighetens innersta essens

är sundare än okänslighetens ytliga briljans




för själslig sundhet har inga begär

än att bli sedd och bekräftad för den han är




medan okänslighetens drift är makt och karriär




Bunden vers av Schizooliza
Läst 507 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-02-21 02:27



Bookmark and Share


  Kaptenlöjtnant
måste citera Kjell Höglund i denna högtidliga stund,

Platon skrev i "Staten" att filosoferna ska styra och ställa
Thomas Moore skrev "Utopia" och menade att förnuftet ska gälla
Rousseau ville vända tillbaka till naturen
Freud påstod att vi vantrivs i kulturen
2013-05-08

  Kaptenlöjtnant
Lysande


2013-05-08

    ej medlem längre
"Men tänk om överkänslighetens innersta essens
är sundare än okänslighetens ytliga briljans"
Rätt!
Många storslagna tankar här!
2013-05-02

    Freja Björndahl
Väldigt bra!
2013-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Schizooliza
Schizooliza