Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kärlek är handling utan ord


Du säger att du älskar...


Du lever tyvärr inte som du lär.
Kärlek är ett värdeord.
Det betyder att man håller något högt och viktigt här i livet.
Något man sätter värde på, värnar om, sköter och kämpar för.

Något som är viktigt.
Något man brinner för, något vackert och ömsint och skört.
Något man respekterar och värnar om.
Något man lever genom.
Något man tror på och något man är beredd att göra allt för.

Något man håller heligt och vårdar ömt.
Något man beskyddar. Något man försvarar. Till varje pris.

Om man tror på den.
Om man lägger sin tilltro till den.
Om man vill leva o verka genom den. Om man överhuvudtaget drömmer om en framtid. En realistisk framtid.
Om man är seriös.

Kärleken är nämligen sanningen. Sanningen är ärlighet och rättvisa. Kärleken är universums urkraft som om man lever genom den ger livet mening.

Men det enda du gör är att prata om jesus och hur bra han var enligt dig. Din idol och förebild.
Ja så fint och ädelt du pratar.
På ett teoretiskt plan ja.
Det du önskar att du själv var.

Jesus gärningar som du önsketänker att du själv kunde förmå att verka igenom. Som den person du önskar vara.

Din egen idealbild av dig själv du psykotiskt bestämt dig för att vara.
I din egen egobubbla som ger dig rätt att kränka och bete dig hur illa som helst mot din näste och därför ej förstå andras reaktioner när du i praktiken ej verkar i jesu namn utan istället vägrar samtala med den du säger att du älskar.

Och ignorerar och förnekar allt som inte passar ditt utsvulna ego.
Din påhittade idealbild som inte tål kritik utan att du dödar och slaktar andras oskyldighet i fullständig respektlöshet så länge du bara kan.

Jag har funnits vid din sida med äkta kärlek förståelse och hopp om din vilja att utvecklas från din empatilöshet i en vuxen sund relation du aldrig någonsin har klarat av tidigare i ditt liv utan att fly.

I tre år nu.
Har jag kämpat för oss.

Men nu har du tyvärr passerat alla tänkbara gränser även för en tålmodig och härdad själ som mig.

Dina tankar utgör dina handlingar och dina handlingar blir ditt öde. Du lurar ingen. Ingen än bara dig själv.

Lycka till din fallna ängel. Utan egen vilja. Utan egna ansträngning är du obotbar. Lycka till. L. Ove.




Prosa av Schizooliza
Läst 667 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2016-08-21 19:50



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
ove klarar sig nog. cool i kungsan. kung på centan. världens knös.
2018-10-29

  Henning Hson
Tummen upp!
2016-08-24

  Zandor
tänkvärt...
2016-08-24

    ej medlem längre
ove skärper sig säkert. verkar vara en bra kille.
2016-08-21

    ej medlem längre
Välskriven och djupt resonerande text som tilltalade mig och får läsas igen.
2016-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Schizooliza
Schizooliza