Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från urberg till att näras för att kunna blomma i öken..


Katharsis


jag har gått genom alla världar
genom Nerjas ännu outforskade
förlängda grottsystem

simmat över de dolda innanhaven
dykt genom trånga mörka passager
för att kliva upp ur
underjordens sakrala kalkstensdroppande stalakiter

upp för att släcka min törst
inne i
och upp ur
Alahambras uråldriga fontän
bevarad med urminnenas tusenåriga kunskapsflöden
sprugna ur de klara friska och sunda
källorna
fyllda från livsgivande oaser

från det ökenregn som sällsamt faller
för att väta all ökensand
av dolda gömmor

till att få blomstra ut
till ett oändligt hav
av livsgivande färgprakt




Fri vers av Schizooliza
Läst 658 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-05-15 01:24



Bookmark and Share


  flygia
vackert. mycket vackert.
2020-10-16

  SatansSon VIP
detta regn ska bli mitt fall. ett fall för john drake med.
2018-10-29

  Goraxy 89 Orion VIP
Du skriver helt klockrent på ett versmått jag inte är så förtrogen med - Kan det vara ngt fornnordiskt "drottkvätt?"
2018-05-15

    ej medlem längre
läst kalle anka-serier av carl barks mycket på sistone. din dikt får mig att associera till hans äventyr.
2018-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Schizooliza
Schizooliza