Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag behöver inte tro på någon "Högre makt" när vi har varann här och nu ett vad vi än vet ett litet liv till skänks. Vad tror jag på då?


Gnothi seauton-känn dig själv

Känn ditt hela jag- och du lär känna människan
Och trygg självkänsla på köpet.

"Jag vägrar bevisa att jag existerar, säger gud.
För bevisen förnekar tron, och utan tron kan jag ej existera"
- liftarens guide till galaxen

Att VÅGA tro på varje människas inneboende potential
genom att se våra likheter
framför segregerande skillnader
- det gör under

och att mänskligheten
konstruktivt SAMARBETAR
- det ger gudomlig kraft

som är reellt hypotetiskt
möjlig att tro på
efter att ha övertygats av sin egen erfarenhetsemperi och forskning
och kan därmed leva sitt liv genom
vilket fyller en med mening
att tro på sin like
liksom vetskapen om sitt inre själv
är vägen till allas inre helhet

För mig ett indirekt bevis
på att vi alla tillsammans
egentligen är den gud
vi aldrig kan finna utanför
vår egen medmänsklighet
1+1=3




Fri vers av Schizooliza
Läst 686 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-01-05 03:21



Bookmark and Share


    Ubuntu
En intressant text på flera plan. Att känna sitt hela Jag, tror jag objektivt är en omöjlighet. Men i den mån det är möjligt att rasera murarna, det omedvetna som försvarar oss i det obekväma det vi inte vill kännas vid, det som hindrar oss i en självrannsakan, det som går oss förbi bortom vetskapen om oss själva. Människan är komplex, olikheterna hur vi tänker gör oss inte helhetliga och konflikterna blir vår strid och den önskan av något som söker frid.

Liftarens guide till galaxen var en skön snubbe. Dessutom var författaren nära vän med David Gilmour. Kanske båda förmedlade klokskap på varsitt plan..
2016-02-13

    ej medlem längre
Starka ord som väcker många tankar...
2016-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Schizooliza
Schizooliza