Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Steg i skog

I ett ihåligt träd
tätt mot marken
vilar en bagge
spunnen mot barken

Imse svingar stilla ben
upp mot kall, en evig scen
Mossa, svamp och ånga
glansig rot bland många
lingon, blad, torv och ljung
dagens morgon ännu ung

Konung ger hals o lyfter krona
ben gunga över kärr och sly
stora ögon glo vid stammen
ståtligt lyfta mot bryn

Stopp, stans och blickar glimma
svepa runt i grynings timma
bort över jorde kungens ben
lämna skogen, åker, ren
dungen åter varsamt stilla





Fri vers av hansensson
Läst 83 gånger
Publicerad 2013-02-21 14:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

hansensson
hansensson