Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Världen är hård och kall

Världen är hård och kall
nästan ingen är snäll
Även i Sverige har någonting hänt
det luktar bränt

Sjuka svenskar kastas ut från välfärden
livet har inte längre något värde
De känner en hopplöshet utan slut
dåliga tankar flyter upp

Deras hjärnor hamnar i en kompis-trupp
där ser vi Breivik Lasermannen Hitler
Och många fler
som vi blundar för

Men det får vi inte prata om
säger alla som har mat att svälja
Men bomben smäller
snart snart var så säker

Säg sen inte att ni inte visste
varningen utfärdas här och nu
Om att Sverige snart brister
även om ni inte lyssnar

Det brinner en helveteseld
i många sjuka själar
Jag pratar inte om bältros
utan om folk som ser allt i motljus

Mörker med ljus långt borta
döden som en befriare
Deras kroppar orkar inte längre
vara trälar

Det är inga dårar
det är det som ger mig kalla kårar
Vi har börjat tillverka terrorister
och jag pratar inte om ligister

Folk som ser en nyckel till himlen
i att ge upp och försvinna för tidigt
Men några kommer bli galna av hat
var det så här vi ville ha det

Stubintråden brinner
snabbt snabbt
Hoppas någon släcker den
innan det är försent





Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-02-21 14:46



Bookmark and Share


  Solitaire VIP
Det är i onda tider
sådana kommer fram,
liksom missnöjespartierna.
Det är så mycket lättare
att peka på andra svaga,
än att ge sig på de stora, feta utsugarna.
De gnuggar nöjt sina händer
och tar för sig ännu mer,
när de ser hur vi
som råttorna på botten av tunnan
hugger mot varandra
2013-02-21

    ej medlem längre
väl formulerat..
2013-02-21

    ej medlem längre
Ja, bra skrivet,sådant har det blivit i vårt en gång så goda land.
2013-02-21
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP